FireFlash Mobiel Oefenen staat al jaren bekend om zijn realistische flashover/backdraft trainingen op locatie. Hiernaast hebben we een mobiele trainingsmodule ontwikkeld voor zware technische hulpverlening. De praktijk gerichte trainingen zijn met name gericht op de belangrijkste complicaties, samenhangende met redding bij ongevallen met zware voertuigen (vrachtwagens).

Praktische trainingsmodule

Bij één op de elf aanrijdingen is een vrachtwagen betrokken. Het is voor brandweerpersoneel belangrijk dat zware technische hulpverlening met regelmaat wordt geoefend op een zo realistische mogelijke manier. Wij zorgen voor diverse geïntegreerde complexe praktijkscenario’s die de werkelijkheid zeer realistisch benaderen.
De trainingsunits met scenario’s zijn mobiel. Dat wil zeggen dat de trainingen op iedere gewenste locatie kunnen worden uitgevoerd. Scenario’s worden ter plekke opgebouwd.

Aanbod

FireFlash Mobiel Oefenen stelt brandweerkorpsen in staat nabij de eigen kazerne realistische zware HV-trainingen te volgen. Hiertoe wordt een vrachtwagenchassis en alle benodigde materialen opgesteld op de door u te bepalen plaats. Onder leiding van hooggekwalificeerde en ervaren instructeurs wordt vervolgens de training uitgevoerd. De totale training bestaat uit een theorie sessie (in uw eigen trainingslokaal) en een praktijk sessie als genoemd. Het concept van FireFlash geeft direct een invulling aan de behoefte en noodzaak om realistisch te kunnen oefenen. Tevens biedt de opzet van FireFlash brandweerkorpsen de mogelijkheid de training eenvoudig in te plannen in de Leidraad Oefenen en/of oefenavonden van vrijwilligers.

Uniek

De benadering van FireFlash is afgestemd op de praktijk van de brandweer. Tevens is FireFlash zeer flexibel in de benadering. De trainingen worden uitgevoerd op het door u gewenste tijdstip en locatie. Hiervoor worden geen toeslagen berekend. Of u dus op woensdagmiddag, dinsdagavond of zaterdagmorgen traint maakt geen verschil in de prijs.

Kwaliteit

Binnen het concept van FireFlash is eenduidigheid van instructie een wezenlijk aspect. Wáár men ook een cursus met de FireFlash trainingsunit volgt, de veiligheidsvoorzieningen, de inhoudelijke uitleg en de cursistgerichte benadering van de instructeurs is gelijk. De instructeurs garanderen de veiligheid van de cursisten gedurende een cursus optimaal, demonstreren hoe het incident kan worden geschouwd en welke technieken in de verschillende situaties kunnen worden gehanteerd.

Website by Webroots